Achtergrond


Karin Visser, moeder van twee zonen en voormalig drama docente, begon zich intensief te verdiepen in de grote vragen in het leven toen ze in de twintig was. Ze zocht in boeken, meditatie en therapie en ontmoette daarna Jeru Kabbal, grondlegger van het Clarity Proces. Ze was jarenlang zijn leerling en schreef op zijn verzoek 'The Quest for Clarity' (gepubliceerd in het Engels en Nederlands). Jeru leidde haar op om Clarity retraites te geven wat ze vele jaren deed in Europa.

Haar eigen spirituele onderzoek leidde haar naar Canada waar ze in een spirituele gemeenschap leefde. Gedurende deze periode publiceerde ze twee dichtbundels 'Tiny Signposts in a Desert' en 'Love Poems to Us'.

Na zeven jaar keerde ze terug naar huis in Holland en kwam kort daarna in contact met de filosofie van Douglas Harding. In zijn experimenten herkende ze een radicale doorbraak voor spirituele zoekers om direct en woordloos te zien wie ze werkelijk zijn. Ze organiseert het Headless Café, geeft workshops en schreef The Freedom to Love, een biografie van Catherine Harding, uitgegeven door New Sarum Press in Engeland. Naast haar betrokkenheid met andere internationale activiteiten van The Headless Way is ze hoofdredacteur van het blad InZicht over non dualiteit en zelf onderzoek.