The Headless CafeSeeing your Buddha-nature is easy.
Living from it is the challenge.

Zien wie je werkelijk bent
English Language

Artikelen, Poezie en Nieuws

(Articles, Poetry and News -- check list at right for items in English)

Het zingen van de fluitketel

Karin Visser - Wednesday, March 21, 2018
Voor het tijdschrift InZicht, Februari 2018, met als thema 'Goeroe, hulp of hindernis?' Vele goeroes zijn verschenen in deze ruimte die ik ‘ik’ noem. Het begon direct als baby. Tel ..

Iedereen's geheim

Karin Visser - Wednesday, February 15, 2017
Voor het tijdschrift InZicht, februari nummer 2017, met als thema 'het open geheim' Vier mannen raakten in discussie. Ieder van hen zei:“Hoe kan je de leegte als hoofd hebben, het leven ..

Capaciteit en de Wonderbaarlijke Wereld

Karin Visser - Saturday, September 17, 2016
Gepubliceerd in InZicht September 2016 Deze vreemde wonderbaarlijke wereld, hoe hou ik van haar en hoe laat ze me lijden. De kersenboom gehuld in haar kleed van witte bloesem, de kat met alle vier pot ..

Het Lege Bankje

Karin Visser - Sunday, April 03, 2016
Achter mijn huis staat een openbaar bankje dat uitkijkt over een meertje. Vanuit mijn woonkamer raam kan ik het zien. Haast niemand gaat op dat bankje zitten alhoewel er een wandelpad vl ..

Headless in Malaysia Feb 2016

Karin Visser - Wednesday, March 23, 2016
Ik ben terug van nooit weggeweest, van de vochtige hitte in Malaysia en hittegolf in Australie naar de natte koelte hier. Is het niet een wonder hoe het lichaam zich beweegt door een steeds v ..

I am not Catherine

Karin Visser - Saturday, February 13, 2016
Published in Feb 2016 by InZicht in Dutch from the upcoming book 'The Life and Vision of Catherine Harding' by Karin Visser More and more I realize that I am not at all Catherine ..

De Hiërarchie van Leegte en Vulling

Karin Visser - Saturday, November 21, 2015
Een artikel voor het tijdschrift 'InZicht' over leegte en vervulling "Bereik de Bron en over de rest hoef je je niet te bekommeren.'" (Yang Shan Hui Shi) Decennia geleden, in een moeilijke per ..

Breakfast in Salisbury

Karin Visser - Tuesday, August 04, 2015
One morning, at the breakfast table of the yearly Headless Gathering in Salisbury, I was chatting and joking along with some friends. Suddenly, by a flash of enlightening awareness, I realized we  ..

Terugblik op Headless dag Juni 2015

Karin Visser - Wednesday, June 17, 2015
Nog bedankt voor de experimentendag, met dubbel-zinnige ervaringen. De dag heeft mij geïnspireerd tot dit gedicht: Ergens tussen tijd en tijdloosheid voorbij de wetten van de wetensc ..

De Grootste Kunstenaar

Karin Visser - Tuesday, May 19, 2015
Een artikel voor het tijdschrift 'Inzicht' over het thema 'Kunst en schoonheid als weg' Khing, een meesterlijk houtsnijder, maakte een klokkenstoel van edel hout. Toen het klaar was, was iedereen v ..

Home | Voor Wie | Mijn Achtergrond | Agenda | Workshops en Cursussen | Contact | Links | Sitemap